keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Kansien takana on seikkailtu jo vuosi!
Kiitos © MyEpicRillalle synttärikuvasta.
Blogisynttärien kunniaksi teen pienen kuolleista nousemisen. Alkuun pyydän anteeksi blogikuolemaa, mutta olen valmistautunut ruotsin, englannin ja filosofian kirjoituksiin niin, etten ole juuri ehtinyt lukea muuta kuin koulukirjoja ja ruotsinkielisiä Muumeja, mutta kirjoitusten jälkeen siihen on tulossa muutos.

Oma kirjablogi tuntuu vieläkin uskomattomalta. Kun aloitin, olin jo kauan seurannut kirjablogeja, ja ihmettelin miten ihmiset osaa tehdä niin hienoja sivuja ja hämmästelin miten kustantajatkin ottavat bloggaajiin yhteyttä arvostelukappalaiden muodossa. Oman blogin pitäminen kutkutti, mutta tuntui kaukaiselta. Oikeassakaan elämässä mielipiteeni kirjoista ei kiinnostanut ihmisiä, niin miksi sitten netissäkään. Lopulta halusin saada kunnollisen tekosyyn lukea säännöllisesti ja ajattelin blogin olevan hyvä syy sekä itselleni että muilla, mutta lopulta lukion lukudiplomi antoi alkusysäyksen.

Alkukankeudesta huolimatta tekstejä alkoi tulla, aloin ymmärtää bloggerin namiskoita ja olen saanut jopa lukijoita! Muistan vieläkin ensimmäiset säikähdykset kun katsoin lukijamäärästä kertovan numeron muuttuneen. On hienoa saada tietää, että minunkin jutuillani on sen verran väliä, että niistä haluaa pysyä ajan tasalla. Kommenttejakin on tullut ja on mukavaa kuulla, jos kirja herätti kiinnostusta, tai että joku kertoo kokemuksensa samaisesta kirjasta oli se sitten samanlainen tai päinvastainen kuin omani.

Kirjablogini yhtenä pointtina on myös löytää samanhenkisiä ihmisiä joiden kanssa voi puhua kirjoista. Ajan myötä uskaltauduin kommentoimaan vihdoinkin omalla nimimerkilläni, sillä anonyyminä olen täyttänyt kommenttibokseja jo useamman vuoden. Kommentointi oli aluksi jännittävää ja on vieläkin, etenkin johonkin uuteen blogiin, mutta en ole kertaakaan saanut vastaani ilkeää vastakommenttia, tai että kommenttini olisi jätetty huomiotta. Kanssabloggaajille kiitos myös siitä, että ovat antaneet minulle haasteita ja tunnustuksia, niitä on ollut ilo tehdä (ja lisää on näköjään tulossa).

Blogi tulee taas pian aktiivistumaan ja sisältöön saattaa tulla hieman uusia aluevaltauksia Traconista ostamieni anime-boxien ja mangavuoren takia, vaikka pääpaino säilyykin kirjoissa. Olen myös harkinnut perustavani blogille joko twitter- tai facebook-tilin, johon voisin naputella lyhyempiä väliaikatietoja. En kuitenkaan tiedä kumpi olisi parempi, niin olisi kiva kuulla teidän kokemuksianne.

Vielä kerran kiitos lukijoilleni, muille kirjabloggaajille ja kaikille, jotka olette eksyneet tänne :-) Ja oikein kirjavaa syksyä!

14 kommenttia:

 1. Paljon onnea yksivuotiaalle! :D Löysin blogisi vasta hiljattain, mutta odotan innolla tulevia päivityksiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Hienoa, että eksyit tänne, päivitystahti alkaa taas hieman tiuheta kun koulukiireet ovat vähentyneet :-)

   Poista
 2. Paljon onnea blogillesi!:)

  Ymmärrän noita tuntojasi oikein hyvin - omakin blogini kun on vasta reilu 1,5 vuotta vanha, ja olen vasta nyt alkanut tottua siihen, että ihmiset oikeasti lukevat kirjoituksiani ja keskustelevat niistä.

  Onnea kirjoituksiin ja paljon lisävuosia blogillesi!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hande! :-D Aloitelevilla bloggaajilla on yllättävän paljon samoja tuntemuksia, vaikka täällä näppiksen takana tuntee välillä olevansa ainoa noviisi. No, kaikkihan aloittavat jostakin!

   Poista
 3. Onnea ekasta vuodesta! Itsestänikin tuntuu vielä vähän hassulta kuulua viimein bloggaajayhteisöön, mutta niin sitä vain on mennyt aikaa sitten tammikuun 2015. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirri! Blogiyhteisöön kuuluminen tuntui vielä lukijana ollessani melko kaukaiselta, mutta jotenkin tähän on tultu ja tänne kuulutaan!

   Poista
 4. Onnea yksivuotiaalle! Hyviä luku- ja bloggaushetkiä jatkossakin! ;)

  VastaaPoista
 5. Hurjasti onnea yksivuotiaalle, on ollut mukava tutustua sinuun blogisi kautta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikkeivat kirjablogit kerro bloggaajastaan niin silti niissä pääsee yllättävän hyvin tutustumaan bloggaajaan tämän kirjavalintojen ja mielipiteiden kautta. :-D

   Poista
 6. Onnea ensimmäisestä vuodesta, pian tulee jo toinen, vaikka ei uskoisi.
  Suosittelen FB ja Instaa, itse jäin jälkimmäiseen koukkuun, Twitter on kömpelömpi, vaikka käytän sitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kokeilen ehkä FB:tä, sillä Insta ei ole minulle tuttu. :-)

   Poista