tiistai 24. toukokuuta 2016

Kevätkuulumisia ja kesäsuunnitelmiaKevät meni hujauksessa kirjoituskauhistuksen kanssa. Kokeisiin luku ei mennyt aina aivan suunnitellusti, mutta sain kaikki aiheet käytyä hyvässä ajassa ja kerrattuakin. Lopputuloksena oli kahden kuukauden sosiaalinen eristäytyminen, seinät tapetoituna värikkäillä papereilla joissa selitettiin Euroopan parlamentin tehtäviä ja asemaa, tai Carl Jungin psykoanalyysia. Silmät tuli luettua ja välillä melkein itkettyäkin kipeiksi, ja hampaita sai kiristellä niin kotiväki kuin minäkin stressaamisestani.

Kaikki tuo kuitenkin kannatti, sillä kirjoitustulokset tulivat eilen ja ne olivat oletetun kaltaiset. Yksi numero oli kuitenkin oletettua alhaisempi poikkeuksellisen korkean pisterajan takia, mikä tietysti harmitti, sillä loppupeleissä tulos ei ollut enää kiinni minun vaan muiden osaamisesta. Huolimatta tuosta tyhmästä pisterajasta tulokseni olivat hyvät, enkä todennäköisesti uusi sitä syksyllä, sillä aikani ja voimani eivät riitä neljän aineen opiskeluun, joista kaksi olisi kieliä.

Luonnollisesti kirjoitukset ja muu koulu ovat vieneet aikaa lukemiseltani ja harrasteiltani. Mangalukupino on vain kasvanut, enkä ole ehtinyt katsella paljoa sarjoja tai pelaamaan pelejä. Pelkkää koulua kevät ei silti ole ollut, kirjoja on tähän mennessä tullut luettua 15, joista yhdestä on tulossa arvostelu. Lisäksi sain pelattua Bioshock-nimisen pelin läpi, ja rakastuin siihen täysin. Onneksi joku, mistä lie oikuista, myi kirpparilla pelejä halvalla ja tuli jatko-osatkin hankittua.

Kesälle olen suunnitellut paljon lukemista, lukemista ja vielä vähän vaikkapa lukemista. Tavoitteena olisi lukea noin parikymmentä kirjaa joista anakin pari olisi enkun- ja ruotsinkielisiä. Niiden lisäksi aion katsella sarjoja, kirjoittaa ja piirrellä. Kesätöitäkin olisi tiedossa ja toivottavasti myös vapaaehtoistöitä coneissa. Kuitenkaan en pääse koulutöistä eroon kesälläkään, filosofiasta olisi luettavana kolme noin nelisataasivuista kirjaa ja lisäksi englannin tehtäviä.

Odotan lomaa silti innolla, sillä lievää kevätväsymystä on ollut havaittavissa ja sen huomaa koulussakin. Koulutehtävistä huolimatta aion ottaa loman rennosti keräten voimia syksyn koitoksia varten.

Kirjavaa kesää kaikille ja onnea tuleville ylioppilaille!

Omenapuukin kukkii jo. © Ethell Red

2 kommenttia:

  1. Hejssan! Ihan hyvä ratkaisu, ettet uusi - se "odotettua huonompi" meni kuitenkin sen verran hyvin kanssa;) Jaksamisia sullekin viimeisiin koulurutistuksiin! Mulle ainakin sopii, että luet kesällä paljon kaikkea mukavaa, koska sitten pääsen taas lukemaan sun blogitekstejä (toivon mukaan, jos aikaasi liikenee kirjoitteluun):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, päätin että panostan kunnolla syksyn kirjoituksiin, sillä kirjoitan silloin filosofian, joka on minulle erittäin tärkeä aine. Kiva kuulla, että odotat bloggauksiani, toivottavasti kuulen sinunkin mielipiteitäsi kesän kirjoista :-) Jaksamisia viimeisille viikoille, kohta ollaan lomalla!

      Poista