maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kesälukumaraton 2016 koonti 
kuva: Niina Tolonen
Kesälukumaraton ja täten myös blogini ensimmäinen maraton on takana päin. Vaikka maratonini loppui jo eilen ilta kahdeksalta sain blogattua vasta nyt, sillä eilinen ukkosmyrsky on aiheuttanut ongelmia netin kanssa vielä tänäänkin. 

Ainoa tavoitteeni tällä maratonilla oli oikeastaan lukea Emmi Itäranna Kudottujen kujien kaupunki loppuun, ja onnistuin siinä. Itärannan kirjasta tuli luettua 171 sivua, joiden lukeminen oli nopeaa, sillä kirjan juoni alkoi tiivistyä huomattavasti loppua kohden ja sivuja oli vain pakko ahmia, mutta tästä lisää sitten kirjan omassa bloggauksessa. Kudottujen kujien kaupungista siirryin seuraamaan bussimatkaromanssi ja teinirakkautta Rainbow Rowellin Eleanor ja Park -kirjassa, josta luin 133 sivua ja niiden perusteella uskallan sanoa, että tämä kirja tulee olemaan yksi söpöimpiä mitä ole lukenut. Ei ollut huono ostos!

Vaikka maratonpäivänä oli tarkoitus rentoutua ja uppoutua kunnolla kaunokirjallisuuteen, niin silti opiskelijan omatuntoni alkoi kolkuttaa, jolloin päädyin lukemaan 29 sivua Filosofit -opuksesta, niistä vain muutama liittyi tehtäviini (Sokrates, Platon, Aristoteles) ja lopuksi päädyin muuten vain selailemaan mielenkiintoisia aiheita.

Sivusaldoksi kerääntyi siis 333. (Onkohan tuolla luvulla jotakin enteitä tai piilomerkityksiä?) Sivumäärä jäi alle puoleen siitä mitä useimmilla muilla maratoonareilla, mutta olen enemmän tyytyväinen siihen flowhun, jonka sain lukiessani kirjoja, lähes ollenkaan miettimättä koulujuttuja.

Kaiken kaikkiaan pidän ensimmäistä maratoniani oikein onnistuneena, vaikka 24-tuntisesta ajasta tuli käytettyä ehkä vähän yli puolet, mutta pitihän sitä nukkuakin. Uskon että tulen jatkossakin osallistumaan maratoneihin, mikäli ulkoiset olosuhteet sen sallivat ja saatan ehkä itsekin pitää pari omaa maratonia ihan vain sen takia, että huomasin kuinka mukavalta tuntui lukea lähes koko päivä.


Aika yksitoikkoisen näköinen pino. © Ethell Red

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti