maanantai 4. heinäkuuta 2016

Viikonloppu täynnä kirjallisuutta!Arvatkaa missä olin © Ethell Red
Perjantai ja viikonloppu sujui kirjallisissa tunnelmissa. Perjantaina olin kaverini kanssa vähän aikaa Sastamalassa, Vanhan kirjallisuuden päivillä. Vaikka Vanhan kirjallisuuden päivät kuulostavat siltä, että yliopistoista eläkkeellä jääneet professorit tulevat sinne ostamaan antiikkisia harvinaisuuksia ja kuuntelemaan luentoja, niin se ei ole vain sitä. Vanhojen kirjojen joukostä löytyy myös ei niin vanhoja kirjoja, sekä aivan uutukaisiakin kustantamoiden omilta myyntipisteiltä. Kirjoja löytää laidasta laitaan edulliseen hintaan.

Kirjapäivillä on myös luentoja ja minua harmitti, etten ehtinyt kuuntelemaan Valtavasti fantasiaa -paneelikeskustelua, sillä keskustelijoina olisi ollut Paula Havaste, Emmi Itäranta ja Salla Simukka!

Harmituksesta huolimatta Kirjapäivistä ei jäänyt pelkkää luuta käteen vaan kirjahyllyyn tuli lisäystä neljän kirjan verran, joista yhtä olin lähtenyt etsimäänkin. Tärkein löytöni oli Virginia Woolfin Oma huone, joka on yksi feministisen kirjallisuuden kulmakiviä. Toinen kirja, joka oli ostoslistallani oli Margaret Atwoodin Penelopeia, jonka olen jo lukenut ja josta on arvostelukin, mutta sen sijaan mukaan tarttui samaiselta kirjailijalta Nimeltään Greace. Muita heräteostoksiani olivat Rainbow Rowellin Eleanor ja Park, sekä Feministinen filosofia, jonka ovat toimittaneet Johanna Oksala ja Laura Werner.
Vanhan kirjallisuuden päivien saalis © Ethell Red

Suosittelen tutustumaan Vanhan kirjallisuuden päiviin, jos ensi vuonna on aikaa, sillä sieltä löytyy kaikille kaikkea. Lisäksi vanhojen kirjojen joukosta voi löytää kauan etsimänsä aarteen, no(lo)stalogisen nuoruuden lempikirjansa tai jotakin undergroundia josta ei ole ikinä kuullut. Myös sarjakuvien keräilijän kannataisi vilkaista ensi vuoden tarjontaa, sillä niitäkin sieltä löytyy. Ja huom. tuolla voi opetella tinkaamista.

Lisää kirjallisuutta viikonloppuun toi Tampereen yliopistolla järjestetty Finncon, joka keskittyy fantasiaan ja scifiin. Erityisen mielenkiintoista tästä tapahtumasta teki sen etten ole ennen ollut Finnconissa, sekä se, että siellä pyöri kirjailijoita, joita olin lukenut. Suurin osa ajasta meni myyntipöytien selaamiseen ja käyntikorttien hamstraamiseen, mutta oli siellä monta mielenkiintoista ohjelmaakin. Kävin kuuntelemassa mm. Sotaisaa kirjallisuutta -keskustelua, käännöskeskustelua sekä fantasian ja romantiikan yhdistämistä koskevaa keskustelua, sekä paria muuta.

Etenkin tuttujen kirjailijoiden läsnäolo oli hämmentävää, sillä minulla on kirjailijoista melko, voisiko sanoa amerikkalainen mielikuva, sillä jotenkin heidät kuvittee vain kirjoittavan ylpeässä yksinäisyydessään ja antavan välillä haastatteluja. Finnconissa myös kirjailijat hyörivät ja pyörivät myyntipöytien seassa ja juttelivat ihmisille, keskusteluissa heistä sai tosi mukavan ja hauskan ihmisen mielikuvan. En sano, että kirjailijat olisivat jotenkin töykeitä vaan on vaan outoa huomata että yhtäkkiä vieressä seisookin kirjailija jolta on lukenut kirjan, ja se puhuu ja nauraa ihan samoille asioille kuin lukijarahvas. :-D

Bongasin myös pari bloggaria sieltä, mutta en uskaltanut mennä juttelemaan, mutta jos joku seuraamistani bloggareista huomasi pienen punaiseen ja mustaan pukeutuneen rillipään tuijottavan, niin se olin luultavasti minä miettien uskaltaisinko sanoa jotain.

Kaiken kaikkiaan Finnconista jäi tosi hyvä mieli, lukuun ottamatta sitä, että löysimme kavereiden kanssa alakerran kirpparin ja taidekujan vasta eilen, kun kaikki rahat olivat jo lopussa. Rahaa meni kirjoihin, koruihin ja fanitavaraan, enimmäkseen kirjoihin. Ostin mm. Iain M. Banksin Pintakuvio, Kristallimeri, tarinoitamerirosvoista –novellikokoelman, Siiri Enorannan Surunhauras, lasinträvä, Sheri S. Tepperin Portti naisten maahan, Christie Goldenin Warcraft: Durotan ja Anni Nupposen Hirviöasiakaspalvelun, joka oli aivan hulvaton. Mukaan tarttui myös lukunäyte JP Koskisen Luciferin oppipojat –kirjasta, joka julkaistaan ensi kuussa.
Finnconin kirjasaalis © Ethell Red
                                     
Kuvailevia © Ethell Red

Tyylikästä © Ethell Red


All men must die © Ethell Red
 
Käyntikortteja © Ethell Red
Finncon järjestetään seuraavan kerran 2018 Turussa, pitää katsoa missä päin Suomea silloin oleilen. :-)

4 kommenttia:

 1. Minä yritin kovasti julistaa t-paidallani olevani kirjabloggaaja, jos joku haluaisi tunnistaa lajitoveriksi :) Olisi ollut ihan kiva moikata. Mutta Turus sitten.

  Olet ostanut mielenkiintoisia kirjoja! Itse oli lähinnä myyjäpuolella, jotta sain tilaa kirjahyllyyn. Nappeja minäkin aion ostaa, mutta pikaisella kierroksella en löytänyt sopivia. Sinulla näyttää olevan kuitenkin muutama, joka olisi kelvannut minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma, että näinkö sinut, mutta olisi ollut tosiaan kiva tavata. Pitäisiköhän ensi kerralla järkätä miitti kirjabloggaajille?

   Minulle sanottiin etten saa ostaa kirjapäiviltä tai Finnconista yhtään kirjaa, mutta tuhma on vaan jos jää kiinni :,-) Pinssejäkin tuli ostettua, vaikken yleensä ole pinssi tyyppiä, nuo olivat kuitenkin niin hyviä, että oli pakko ostaa.

   Kiitos kommentista. :-)

   Poista
 2. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

  VastaaPoista