lauantai 9. heinäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions + Lukumaraton + Naistenviikko + Kesän kirjafiilistelyKesä on puolessavälissä mutta tuntuu etten ole ollut juuri ollenkaan lomalla, kiitos enkun ja filosofian itsenäisten kurssien. Loppukuusta pitäisi mennä töihinkin, huh. Kiireiden takia en ole ehtinyt postata Unpopular bookish opinions -haastetta, jonka sain Kirjavarkaalta, enkä oikein suunnitella kesän lukumaratonia, joten tämä postauspökäle sisältää sekä haasteen, maratonsuunitelmat, naistenviikko suunnitelmat, sekä yleistä kirjafiilistelyä.

Unpopular bookish opinnion -haaste
Haasteen säännöt ovat seuraavat:

1.Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2.Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.

4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta, ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.


… ja itse kysymykset tulevat tässä:

1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et
En nyt tiedä kuinka pidettyjä nykyään nämä koulun pakkolukemiset ovat, mutta epäisänmaallisesti sanon Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Vaikka olisi kuinka klassikko, se ei muuta sitä kuinka raskaslukuinen teos oli, olihan siellä välillä hauskojakin sutjauksia, mutta muuten teos oli puuduttava.
2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät
En ole ihan varma kuinka moni tykkää Laura Gustafssonin Huorasadusta, mutta olen kuullut sen olevan melko hämmentävä teos, josta ei oikein tiedä pitääkö vai eikö, mutta minulle se on yksi lempikirjojani.
3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut
BDB-fanit, olkaa kilttejä älkääkä ampuko, mutta minä en pidä Blayn ja Qhuinnin parituksesta. Heidän suhteensa oli sellaista soutaamista ja huopaamista liian kauan, sillä Qhuinn ei osannut päättää ollakko homo vai eikö olla. Lisäksi en pitänyt siitä kuinka Qhuinn kohteli Blaytä. Onhan muissakin kirjoissa ollut päähenkilöiden vastahakoisuutta, mutta Qhuinin käytöstä ei olisi pitänyt sietää niin kauan. Minusta Qhuinin olisi pitäyt päätyä yhteen jonkun uuden hahmon kanssa ja Blayn Saxtonin kanssa. Sori.
4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty
Kauhu, johtuu lähinnä siitä, ettei kauhu ole minusta kauhua vaan lähinnä synkällä tunnelmalla fiilistelyä. Yleensä pelottavimmat kirjat ovat fantasiaa tai dekkareita, mutta varsinainen kauhu jonka kuuluisi olla pelottavaa ei juuri hetkauta minua.
5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä
Yön talo -sarjan Zoey Redbird on aivan äärimmäisen raivostuttava Mary Sue! Hän on kaunis jumalattaren valittu, jolla on uniikit tatuoinnit ja hänelle tapahtuu kaikkea mitä muutosta odottavalle ei kuuluisi tapahtua. Ja ne miessotkut vasta kamalaa luettavaa olivatkin, parhaimmillaan Zoeyn ympärillä on neljäkin jätkää ja jos he ovat mustasukkaisia Zoeysta kun tämä ei osaa kenen kanssa on niin vikahan on miehissä, eikä Zoeyn toilailuissa! Ei hitto kun ärsyttävä hahmo.
6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et
Kari Hotakainen, hänen kirjansa ovat minusta ihan ok, mutta eivät niin hyviä kuin hehkutetaan. Lisäksi liiallinen tyylikeinoilla kikkailu ottaa välillä päähän.
7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa
Täällä pohjantäden alla, sillä en vain pidä sotakirjoista.
8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva
Sookie Stackhouse -sarjan tv-versio on parempi kuin alkuperäinen formaatti. Tv-versiossa päästään näkemään myös muitakin hahmoja kuin Sookieta, lisäksi juonia on enemmen. Hahmot ovat myös paljon persoonallisempia kun heitä ei tarkkailla vain Sookien näkökulmasta.

Kiitos Kirjavarkaalle!Tämä haaste on ollut niin monessa blogissa, etten tiedä kuka olisi vielä sitä vailla, mutta jos tällainen vääryys on päässyt tapahtumaan etkä ole saanut haastetta, niin nappaa kysymykset tästä ja vastaa niihin. Kirjallisia mielipiteitä ei ole koskaan liian vähän!

Lukumaratonisuunnitelmat

Ja kaikkea muuta -blogin Minna vetää tänä kesänä Blogistanian kesälukumaratonin, jossa on siis tarkoituksena lukea 24h ja kertoa miten sujui. Blogiaikanani lukumaratoneja on ollut, mutten ole niihin osallistunut, sillä yleensä ne ovat sattuneet keskelle kiireisintä kouluaikaa. Nyt kuitenkin ajattelin osallistua ja nipistää kesäkursseistani yhden päivän vain ja ainoastaan lukemiselle, tosin saatan hieman lukea myös filosofiaa, vaikka pääasiallinen tarkoitukseni olisi lukea kaunokirjallisuutta.
 
©Ethell Red

Lukupinossani on siis Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki, joka on minulla kesken, tavoitteena olisi saada luettua se loppuun huomenna. Jos Itärannan teos ei nappaa tai saan sen luetuksi varalla on myös Rainbow Rowellin Eleanor ja Park, Iain M. Banksin Pintakuvio, Alexandra Salmelan Antisankari sekä Päivi Alasalmen Joenjoen laulu. Eikä tietenkään unohdeta jäätävää mangapinoa, joka ei ole juurikaan pienentynyt kesän aikana. Ja jos mikään noistakaan ei nappaa, niin hyllystä löytyy niin Finnconin kuin kirjapäivien löytöjä, sekä vanhempia hankintoja.

Sen lisäksi että saisin Itärannan kirjan luettua minua kiinnostaa kovasti Rowellin kirja, sillä olen selaillut sitä ja se vaikuttaa kiinnostavalta. Myös Banksin kirja houkuttaa, lähinnä sen takia etten yleensä lue scifiä, mutta jokin tuossa viiden euron löydössä veti puoleensa ja haluaisin selvittää mikä.

Ajattelin aloittaa maratonin tänään klo20.00, jolloin lopettaisin sen huomenna samoihin aikoihin. Toivottavasti maraton sujuu hyvin sekä lukufiiliksen että sen suhteen että lähipiiri oikeasti ymmärtää että haluan yhden päivän kesälomasta jolloin ei tarvitsisi tehdä koulutöitä.

Naistenviikko


Tuijata-blogissa haastetaan kirjabloggarit naistenviikolla bloggaamaan jotakin naisista ja kirjallisuudesta. Blogata voi naisen kirjoittamasta kirjasta, kirjallisuuden naiskuvista, tietoiksu naiskirjailijoista tai ihan mitä vaan, kunhan bloggaukseen liittyy kirja/kirjallisuus ja nainen/naisena oleminen.

Jos joku ei ole vielä huomannut minulla on taipumusta tarkastella naisten asemaa ja lukea siihen liittyvää kirjallisuutta, joten kaiken kiireen keskelle oli "pakko" osallistua tähänkin. Naistenviikolla pyrkimyksenäni olisi suositella, joka päivä kolme kirjaa jonkun tietyn naisiin liittyvän teeman mukaan, joten poikkeuksellisesti silloin (toivottavasti) tulee yksi bloggaus päivässä.

Kesän kirjafiilistely

Tosin minusta tuntuu etten ole kesällä kirjafiilistellyt juuri sen enempää kuin normaalistikaan, mikäli Finnconissa ja Vanhan kirjallisuuden päiviä ei lasketa. Kirjoja on tullut luettua niukasti, enkä ole saanut luettua yhtä ruotsin- ja yhtä englanninkielistä kirjaa kuten suunnittelin. Joku voisi sanoa, että tässä on vielä aikaa, mutta se vähäinen aika joka minulta nyt jää koulutöiden jälkeen menee kohta kesätöihin ja sitten alkaakin taas koulu ja kirjoituksiin luku :,-)

Kyllähän koulunkäynti on lukemista, muttei sellaista mitä aina jaksaisi. Tosin lohduttaudun ajatuksella, että syksyn kirjoitusten jälkeen minulla olisi hieman aikaa itselleni, mutta saas nähdä.

Vaikka kesä lähestyy loppuaan ja koulu alkuaan en aio silloinkaan lopettaa lukemista, bloggaustahtini vain hidastuu vaikkei se ole milloinkaan ole ollut kovin nopea. Toivon että lukumaratonilla ja naistenviikolla saan korvattua tulevaa kirjakatoa.

Yleensä en päätä bloggauksia kysymyksiin, mutta nyt on pakko: Osallistutko lukumaratoniin? Entäs naistenviikon lukusuunnitelmat?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti